lørdag den 16. oktober 2010

Preinfusion Hot or not?

Hej alle!

Der bliver snakket meget om preinfusion, i det sidste nr af Barista Magasinet, skrev Bobbie Britt en artikel under overskriften "Under Pressure". Her beskriver Robbie hvordan han køre preinfusion indtil han kan ane kaffen i det bundlåse filter (25 sec), så starter han pumpen og færdiggør skuddet på 15 sec.

Det er jo et helt nyt tankesæt!!

Men meget svært at finde ud af om det rent faktisk er så godt som han gør det til! De fleste maskiner har jo ikke en så specifik mulighed. Men er det så godt? Eller kan vi sagtens være tilfredse med tingene som de er?

Jeg har nu leget med min GS/3 i lidt over en uge, det skal retfærdigvis siges at den køre fra tank og ikke er en paddle version". den køre med et pumpe preinfusion. dvs. at man kan stille den til at starte pumpen x antal 1/10 sec, herefter pause i x antal 1/10 sec. Det er selvfølgelig lidt hårdt for puken, i forhold til soft preinfusion, hvor man typisk bruger trykket fra "vandværket" til at drive preinfusion!

Nu har jeg kørt med den funktion slået til det meste af tiden 0,6 til pause 0,1 og så køre skuddet, de første dråber ses omkring 7-8 sec inde i skuddet, og det smager super godt hver gang.

Nu prøvet jeg så idag uden preinfusion til, den første dråbe kunne ses efter 6-7 sec, (altså ikke en kæmpe forskel)! smagen var en lille smule anderledes blev vi enige om, uden preinfusion bedømte vi smagen til at være marginalt mere blødere.

Det skal siges at vi selvfølgelig brugte samme kaffe...

Hvad siger I er preinfusion bare et "kejserens nye klæder" hvor vi alle (mig selv incl.) lader os suge med i hvad koryfæerne skriver? Eller er det virkelig her de sidste point kan hentes hjem?

Hilsen Henrik

Ingen kommentarer: